Strategi for markedsføring af kommende roman

Jeg har spekuleret en del på, hvordan jeg skal markedsføre “Forfald”, når den udkommer til marts. Den første roman “Karla med K” gjorde jeg ingenting overhovedet for at markedsføre. Da jeg udgav “Nouras stemme” i april i år, sendte jeg pressemeddelelser ud til 22 forskellige medier, uden at der overhovedet kom en eneste respons på dem. I pressemeddelelsen var der et link til direkte bestilling af anmeldereksemplar, men ingen benyttede sig af muligheden for at bestille

Pressemeddelelse

Det har selvfølgelig været frustrerende ikke at kunne få bare én eneste “officiel” anmeldelse, da det derved har lukket for muligheden for at få en lektørudtalelse og dermed at få min bog på biblioteket. Det er dog ikke noget, der har givet mig søvnløse nætter Det der betyder allermest for mig er, at de der har læst “Nouras stemme”, er vendt tilbage til mig med ovenud positive tilkendegivelser, og spurgt hvornår den næste bog udkommer. Dét kan jeg bruge til noget, for det er trods alt læserne, der skal købe mine bøger

Strategi for markedsføring

Man er nødt til at lægge en strategi for markedsføringen af bogen, og det skal ikke være i sidste øjeblik. For første gang er jeg i den situation, at jeg har næsten fem måneder til bogen skal udkomme, og jeg har god tid til at planlægge, hvad der skal ske. Jeg sender muligvis et par eksemplarer til nogle anerkendte medier, men dette er stadig noget jeg går og overvejer Noget jeg dog er helt sikker på er, at jeg vil køre Facebook annoncer. Bruge tid på at lave nogle super skarpe og flotte annoncer, og så køre to til tre kampagner når bogen udkommer og i ugerne efter. Annoncering på Instagram er stadig på tegnebrættet her, for jeg må indrømme, at jeg ikke har været så god til at bruge bloggens IG ( @friisholstcom ). Det er kun vores hund, der er så heldig, men han bliver til gengæld også eksponeret på hans IG flere gange dagligt Og hvad angår hunden, så kan jeg jo se, at det virker, for han får fem til syv nye følgere hver eneste dag (@louiefromvesterbro)  Et fint værktøj man kan anvende til at opdatere og planlægge sin IG konto er Grum – vær opmærksom på, at den er gratis de første tre dage, så skal man betale. Har man to IG konti, så koster det ca. 60 kr. om måneden!

Strategi for markedsføring af kommende roman

Bogbloggere

En anden ting, som jeg helt klart har med i min planlægning er bogbloggere. Jeg er sikker på, at de bliver mere og mere anerkendte, og senest har jeg set, at en forfatter som Jussi Adler-Olsen lægger stor vægt på bogbloggere, og hans forlag (Politiken) havde inviteret mere end tyve bogbloggere til at mødes med Jussi to dage før selve udgivelsen af “Selfie”. Jussi har udtalt, at han stoler mere på bogbloggere, da de ikke får betaling af nogen men læser af ren og skær lyst og interesse. Dette er noget, som jeg skrevet mig bag øret, og jeg vil lave mig en liste over de bogbloggere, som jeg vil kontakte og spørge, om de har lyst til at få tilsendt et eksemplar af bogen til anmeldelse.

Indtil videre er det planen, og selvom det er langt sjovere at skrive end tænke markedsføring, så er det en proces, der er nødvendig, når man er selvudgivende forfatter

Hilsen Connie_2

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Bookmark permalink.

Skriv et svar