Før du går i gang med at skrive

Før du går i gang med at skrive

Du skal gøre dig klart, hvem din bog henvender sig til, for sprogligt er der forskel på, om du skriver til voksne eller til børn/unge. Overvej også hvad du vil fortælle med din historie.

Du kan selvfølgelig bare gå i gang med at skrive løs, og det er også en rigtig god måde for mange forfattere. Der er bare fare for, at den røde tråd i fortællingen forsvinder, så det bliver en rodet affære. Jeg vil anbefale at du som minimum har en begyndelse, gerne en idé om, hvad der sker midt i fortællingen og selvfølgelig en slutning også. Arbejd også med de forskellige karakterer i din bog. Skal din hovedperson gennemgå en udvikling gennem fortællingen? Det er ret populært. og bliver ofte de historier der er bedst.

Prøv f.eks. at lave en form for disposition ved at navngive det antal kapitler, som du forventer bogen skal have. F.eks. 20 kapitler af ca. 10 sider. Ved at navngive kapitlerne, så kan du se, at historien bevæger sig i den rigtige retning, og du ved, hvad hvert enkelt kapitel skal omhandle. Selv har jeg ikke navngivne kapitler i den færdige bog – jeg bruger det udelukkende som et værktøj i skriveprocessen 🙂 Det kan være, at du undervejs i skriveprocessen får idéer til forskellige kapitler, og dem kan du skrive ind undervejs, så du ikke glemmer dem. Jeg har selv haft stor nytte af yWriter … du downloader programmet til din computer, og du får mulighed for at vælge sprog, så vil du helst have det på dansk, kan du vælge det 🙂 yWriter er et genialt værktøj, når man skriver, så det kan klart anbefales. Du får muligheden for at holde styr på kapitler, scener, karakterer, effekter og alt muligt andet, så tjek det ud 🙂

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Lukket for kommentarer.