Opstart af ny roman

Opstart på ny roman
Forarbejde

Mens jeg var ved at lægge sidste hånd på “Forfald”, var jeg allerede ved at gøre mig nogle tanker om den næste roman. Jeg oprettede en ny notesbog i Microsoft OneNote, og heri skrev jeg min synopsis, og begyndte at notere karakteristika på mit persongalleri. Det er også her, jeg lægger al den research, jeg foretager. Det kan f.eks. være links til sider,  der omhandler et specifikt emne, det kan være fotos eller artikler. Jeg bruger Pinterest rigtig meget, og her finder jeg virkelig nogle yderst brugbare redskaber. Forarbejdet er vigtigt, og for hver bog jeg skriver, bliver jeg bedre og bedre til det. Det allersjoveste er jo at skrive, ingen tvivl om dét, men der er altså nogle ting, der skal være på plads først.

Svært at komme i gang

Jeg Opstart af ny romantænkte først rigtigt over det, da jeg begyndte på den nuværende roman … altså hvor svært det er at komme i gang med karaktererne og historien. Du kender ikke persongalleriet, og historien skal først begynde at tage form i hovedet, ud fra det du har noteret ned. Det her er ikke en fase, jeg er speciel vild med, det kan jeg lige så godt indrømme med det samme. Jeg skal ligesom føle mig lidt frem, og er forsigtig i starten, fordi jeg ikke kender mine karakterer. Jeg ved godt, at det kommer undervejs, men både begyndelsen og slutningen af en roman kan være lidt tricky. De første par sider skal fange læseren, og det kan give en lille smule præstationsangst.

Når det først går løs

Jeg er elsker, når kapitlerne nærmest skriver sig selv. Denne gang begynder romanen med en epilog, og den var faktisk ikke så svær at skrive, som jeg havde troet. Jeg har en rigtig god mavefornemmelse i forhold til handlingen, så jeg glæder mig sindssygt meget til bare at skrive løs, lade mig rive med og glemme tid og sted. I første kapitel er der kommet nogle overraskende ting frem omkring karaktererne, noget jeg ikke vidste, da jeg satte mig ved tasterne. Det er det, der er så forunderligt ved at skrive … at man ikke helt ved, hvad der sker de næste minutter, når fingrene leger hen over tastaturet Jeg bliver rigtig glad for at skrive denne her roman, det kan jeg allerede mærke. Den bliver også hård og svær, men den udfordring ser jeg frem til! Det vigtigste er glæden ved, og lysten til, at skrive

Rigtig god weekend derude!

Hilsen Connie_2

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1
Bookmark permalink.

Skriv et svar