Assisteret selvudgivelse

10. januar 2016

Der er også den mulighed, at man vælger det der populært kaldes “assisteret selvudgivelse”. Det betyder kort og godt, at du tilkøber hjælp til f.eks. korrekturlæsning, markedsføring osv. – det du ikke har mulighed for, når du udgiver via f.eks. Saxo Publish.

Jeg har fundet 3 forlag, hvor du udgiver efter Print-on-Demand konceptet, men du køber samtidig en pakke der indeholder “start-hjælp”. Det første sted jeg faldt over, og som det meget vel kan tænkes, at jeg vil bruge til min næste bog er bod.dk 

BoD – Books on demand

Assisteret selvudgivelse

Bod.dk er et yderst brugervenligt site at navigere rundt på. Det er også skrevet i et sprog, så alle kan forstå det. Det betyder virkelig meget, når man som debutant står og skal vælge, hvordan og hvor man vil udgive sin bog. Her fornemmede jeg selv fra første klik, hvor meget designet og opbygningen  af et website betyder, for det skal være overskueligt og appetitligt at gå til.

Det letteste er, at du selv navigerer lidt rundt derinde, men jeg kan kort ridse op, hvilke muligheder der er:

♣  der tilbydes 4 forskellige produkter (lidt a la når du vælger mobilabonnement)  BoD-Fun, BoD-Ebog, BoD-Classic og endelig BoD-Comfort. Sidstnævnte er den dyreste, men det er også her, at du får mest hjælp til udgivelse og markedsføring.

♣ du har mulighed for at beregne din avance ved at bruge priskalkulatoren. Det indebærer dog, at du skal have gjort dig nogle overvejelser omkring omslag (paperback eller hardback), hvilken type papir (du får valgmuligheder), hvor mange sider bogen skal være på, og flere andre ting, men det er der fine guider til at hjælpe dig med at beslutte her . 

♣  Der er en rigtig god blog, hvor du kan hente tips og inspiration i indlæggene til bl.a. “Effektiv markedsføring, når din bog er udgivet”, “Tips til din forfatterhjemmeside”, “Pligtaflevering og lektørudtalelse”, “Hvordan virker det? Tips til selvudgivelse” m.m.

♣  Forfatterservices – udover det produkt du vælger (BoD-Fun, BoD-Ebog, BoD-Classic eller BoD-Comfort), så er der mulighed for at tilkøbe yderligere services som f.eks. : Professionalitetstjek, omslagsdesign, bogblokdesign, redigering, korrektur, forfatterhjemmeside, trykte reklameartikler og online marketing. Her er altså masser af muligheder for hjælp, som du selv vælger.

♣  Her kan du få hjælp til at finde ud af, hvordan din bog skal se ud i trykt tilstand. Hvilken størrelse skal bogen have? Hvordan skal den indbindes? Du får forklaret de forskellige indbindingsmåder og papirtyper og du får forklaret lidt omkring tryk.

Assisteret selvudgivelseTrykværket er en anden mulighed for dig der vil udgive selv. Også deres website er let at gå til, og du finder alle relevante oplysninger lynhurtigt.

 ♣  Forfatterservices i form af: Lej en redaktør, Lej en grafiker, Registrering og lektørudtalelse, professionel presse, Andre medier, Distribution og Lager og sluttelig en prisliste over tjenester du kan tilkøbe – altså igen bestemmer du selv, hvor meget du selv kan lave, og hvor meget hjælp du har behov for udefra.

♣  Information omkring udgivelse på Trykværket.

♣  FAQ finder du her

♣  Vejledning i opsætning af tekst i Word

Assisteret selvudgivelseDen sidste mulighed for assisteret selvudgivelse, som jeg vil nævne her er Gopubli.sh . Igen en rigtig lækker hjemmeside, som er let at navigere på. Det skal ikke være, sådan at man skal bruge en masse tid på at finde lige præcis den oplysning, man har brug for.

♣  Der findes 3 slags abonnementer, men det er frivilligt, om man vil tegne sådan et!

♣  FAQ finder du lige her

♣  Masser af muligheder for at tilkøbe ydelser som f.eks.: Korrektur, Feedback og redaktionel hjælp, Design og opsætning af trykt bog, Distribution af print-on-demand til danske boghandlere med eget ISBN, Udenlandske kanaler (e-bog)

♣  Diverse vejledninger (skabeloner) til det de kalder One Book (PoD) – dem finder du her

Rigtig god fornøjelse!

C. Friis-Holst

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Lukket for kommentarer.