Ny roman på vej …

Stilhed på bloggen

Det er efterhånden mere end fire måneder siden, jeg har skrevet indlæg herinde, men der skal også være noget at skrive om, og det er der nu, for jeg har en ny roman på vej🙂  Efter jeg udgav “Forfald” i slutningen af januar måned i år, besluttede jeg at holde skrivepause, men det holdt kun ganske kort, så var jeg godt i gang igen med den roman der har fået arbejdstitlen “I ly af mørket”. Når man samtidig har fuldtidsarbejde og andre interesser at pleje, så er der bare ikke timer nok i døgnet, og jeg har været nødt til at prioritere. Jeg har faktisk holdt skrivepause over sommeren, for romanen jeg skrev på blev for intens, hvis man kan formulere det sådan. Jeg havde også brugt rigtig meget af min fritid i de foregående to år på at skrive, så en pause var tiltrængt. Manuskript og blogs fik lov at hvile til fordel for fotografering og podcast. Det var tiltrængt😉

Ny roman på vej

Ny roman på vej

Jeg har skrevet en roman på rekordtid – faktisk på lidt over en måned. Den er på lidt over 77.000 ord, hvilket svarer til lidt mere end 300 sider trykt bog (størrelse 13,5 x 21,2 cm). Al min fritid er gået med at skrive de sidste uger, for den pressede i den grad på og måtte nedfældes med det samme. Den har stort set skrevet sig selv, da det er en semi-biografisk roman om en oplevelse, jeg selv havde fra slutningen af august og så fire uger frem. I medierne har der været utrolig meget fokus på online svindlere i år. Både på de svindlere som begår økonomisk kriminalitet i erhvervslivet, men så sandelig også på de der opererer på Facebook og diverse dating sider. De svindlere man omtaler som “romance scammers”.

 

Svindleren Danny

Jeg stødte selv på en svindler på nettet i slutningen af august. Heldigvis er jeg så tilpas mistroisk, at det aldrig kom så vidt, at jeg skulle sende ham penge, men bekendtskabet med ham gav virkelig stof til eftertanke, og jeg gik i gang med at researche på dette “fænomen”. Jeg var rystet over, hvor mange “romance scammers” der er derude i cyberspace! På en måneds tid kom jeg i kontakt med omkring tyve stykker. Nogle gik jeg i dialog med, spillede med på legen og lod som om jeg var interesseret, andre fortalte jeg kort og godt, at jeg var i gang med at researche, fordi der er så stort fokus på onlinesvindlere i Danmark i øjeblikket, og de mænd ja de slettede mig naturligvis med det samme😂 … og til slut var jeg så tilpas meget ved at kaste op over dem, at jeg rapporterede dem. ligeså snart de krydsede min vej – hvilket de gjorde næsten dagligt i lang tid. Jeg har på fornemmelsen, at jeg blev blacklisted, for der begyndte at gå nogle dage mellem at jeg stødte på nogle😅 Men Danny – som han kaldte sig – var den første, og der gik noget tid, før det gik op for mig, hvad jeg havde med at gøre. Vi både skrev sammen og talte i telefon. Vi brugte mange timer hver dag på at skrive og tale sammen, og på et eller andet plan faldt jeg for ham. Han var sindssyg dygtig til at manipulere. Det er de – den slags. Du gør dig intet begreb om, hvor skrappe de er til deres arbejde. Det er meget ofte til et rent 12-tal, men de bliver rent faktisk også uddannede i det! Jeg gik videre i min research, og fandt websites/forums, hvor man udveksler oplysninger, fotos, dokumenter m.m. vedrørende disse svindlere. Altså folk der jagtede svindlere, eller ofrene. Jeg fandt jo også nogle af “mine” mænd på disse sider, og med de historier jeg læste, gav det bare mening at skrive den roman, så den er altså en blanding af min egen oplevelse og en meget omfattende research.

Ny roman på vej

Udgivelse

Jeg har denne gang valgt, at prøve at få romanen udgivet på et etableret forlag fremfor at udgive selv. For det første fordi det kunne være vildt spændende at prøve, men også for at prøve hvordan det er, at have et professionelt team i ryggen. Jeg er godt klar over, at chancen for at få antaget mit manuskript er forsvindende lille, men jeg vover pelsen og prøver. Hvis ikke der er nogen, der vil udgive den for mig, så gør jeg det selv, ligesom jeg har gjort de foregående tre gange. Det skræmmer mig på ingen måde, det kunne bare være fedt at prøve at få noget udgivet. Jeg har det lidt sådan, at selvfølgelig skal man tro på det, men der er heller ingen grund til at gå og sætte forventningerne for højt, og så blive vildt skuffet, når man får afslag. Jeg ved tidligst noget i midten af januar, men det føles rigtig godt, at have skrevet historien og have sendt den afsted til evaluering. Såfremt man vælger ikke at antage den, så får jeg ikke nogen begrundelse, kun et nej tak🙂 Jeg tager det rimelig afslappet, for bogen skal nok komme ud, men jeg vil da selvfølgelig gerne overraskes positivt.

 

Du kan læse meget mere omkring baggrunden for romanen her

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
5
Bookmark permalink.

Skriv et svar