Ny forfatter

På bloggens Facebookside annoncerede jeg for nogle måneders siden efter debuterende forfattere. En af de mange, der henvendte sig, var Jette Rydahl.

Jette er helt ny forfatter og udgav sin første roman i marts måned i år. Da jeg hidtil kun har beskæftiget mig med forfattere, der skriver for voksne, så syntes jeg, at det kunne være rigtig interessant at bringe et interview (klik på link nederst) med en ungdomsbogsforfatter.

Ny forfatter - Jette Rydahl

Bogen handler om …

Johans barndomsveninde Julie er vendt tilbage til Amager. Julie har altid været lidt dominerende i deres venskab, men nu har hun også fået former, så hendes magt over Johan er ikke blevet mindre.

Johan er i mellemtiden blevet gode venner med Jacob, men han lever, ifølge Julie, ikke rigtigt op til Johans standard. Og fodbold og Xbox er pludselig heller ikke helt så interessant for Johan mere. Den irriterende Bertram fra parallelklassen bliver ved med at komme i vejen, når Johan forsøger at komme tættere på Julie. Og Jacob begynder at opføre sig mere og mere mærkeligt, jo mere Julie trænger tilbage ind i Johans liv. Julie har taget sin nye veninde Eva med fra Fyn. Og Eva falder hurtigt for Johan, der dog stadig kun har øjne for Julie.

Johan ender som kastebold mellem dem alle, mellem sine følelser for dem og for sig selv. Hvad er rigtigt, og hvad er forkert. Vil Julie være kærester med ham, eller udnytter hun ham bare. Hvad sker der med Jacob, er han jaloux. Og er Eva måske alligevel lidt interessant, selv om hun ikke er Julie-lækker. Og hvorfor skal Johans far altid være så mærkelig, hvorfor skal han altid vaske hænder. Og hvorfor lader hans mor bare, som om at alting er helt normalt med faren. Er det måske Johan selv, den er gal med.

Lokket er en bog om venskab, kærlighed og dominans. Om at skulle stå alene, når forældrene også har deres egne problemer at kæmpe med. Om at føle sig lokket og om at have mod til at stå ved sine egne handlinger.

Jeg håber, at du har lyst til at lære Jette lidt bedre at kende – muligheden får du her i juni måneds interview!

C. Friis-Holst

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
5
Bookmark permalink.

Skriv et svar