Kristian Leth og Eske Willerslev: Historien om det hele

Historien om det hele

“Historien om det hele” Hvad er magi? Hvad er videnskab?

Kunstneren Kristian Leth har gennem de seneste fire år ført løbende samtaler med professoren og DNA-forskeren Eske Willerslev. De har talt om gener, fortiden og menneskets historie. Om eskimoer, aboriginals og indianere. Om ånder, myter og magi.

Ingen af dem påstår at have alle svarene. Eske Willerslev fortæller åbent om alt det, han ikke ved; om sine uforklarlige oplevelser og om videnskabens begrænsninger som erfaringsmetode. Kristian Leth udforsker videnskabens historiske forhold til det, der ligger udenfor den; han fortæller om vodou i Haiti og ritualer dybt i junglen, om filosofi og religion.

På baggrund af disse dybe og underholdende samtaler har Kristian Leth skrevet bogens syv fortællinger om magi og videnskab. Her får man forfatteren og forskerens ord for, at livet ikke er så sort-hvidt, som nogle påstår.

HISTORIEN OM DET HELE er et generøst og eventyrligt forsvar for åbenhed og et inkluderende verdenssyn, der kan rumme den menneskelige erkendelses tilsyneladende to mest modsatrettede metoder: videnskab og magi.

Jeg begyndte at læse i bogen på en togtur, og jeg blev så opslugt, at jeg glemte at stå af toget på rette station. Så spændende synes jeg, at den er! Allermest interesseret er jeg i Eske Willerslevs betragtninger om det at videnskabsmand og samtidig anerkende det der ikke kan måles og vejes – og især hans helt-nede-på-jorden-måde at fortælle tingene på, så vi der ikke er akademikere også kan forstå hans budskab. Bogen giver stof til eftertanke, og vender lidt op og ned på det jeg hidtil har troet på. Dette er helt klart en bog som jeg vil læse mere end én gang! Jeg giver den 5 ud af 6 point

Boganmeldelse_5 stjerner 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Lukket for kommentarer.