Jesper Kenn Olsen – Kunsten at ville

Sidste år fik jeg bogen “Kunsten at ville” i fødselsdagsgave. Jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig, da jeg først var gået i gang. Bogen handler om at løbe fra Nordkap til Cape Town og fra Sydchile til New Foundland. Bogen er en rejsebeskrivelse. Den kan læses af alle, og ikke kun os der kan lide at løbe. Den beskriver fremmede lande og kulturer på nærmeste hold, og den fortæller om en vilje til, at gøre det man sætter sig for. Derfor er det en bog som kan motivere dig i alle andre sammenhænge også.

 

Jesper Kenn Olsen har sat to verdensrekorder. Han har løbet Jorden rundt på tværs, og han har løbet Jorden rundt på langs. Sammenlagt over 63.000 kilometer.

I denne bog “Kunsten at ville” fortæller Jesper historien om sit opsigtsvækkende løb fra Nordkapp i Norge, gennem Europa, Mellemøsten og Afrika til Cape Town og videre fra det sydligste Chile gennem Sydamerika og Nordamerika til målet i Newfoundland 28 lande og 36.917 kilometer senere.

Han fortæller om at løbe alene og sammen med andre, om ikke at give op, når vinden hyler, og man er faret vild i bjergene, når forsyningsbilen bryder sammen i en brandvarm ørken, når løvebrøl advarer om en lidt for spændende nat i teltet, når man bliver anholdt fordi man ser mistænkelig ud i løbetøj, når man løber i et land, hvor folk hver dag kaster sten efter en, eller når sygdom sætter kroppen ude af spil. Og han fortæller, om de mange mennesker han møder, de fantastiske landskaber og om, hvordan man helt bogstaveligt klarer et parforhold i løb.

Ifølge Jesper er det først og fremmest et spørgsmål om at ville kunne. Men også om benhårdt arbejde, disciplin og lysten til at udforske verden uden fordomme.

Historien om World Run 2 er meget mere end en historie om et løb. Den vil kunne inspirere enhver til at turde og ville lidt mere.

I bogens marginer er der QR-koder med link til dokumentation for hvert kapitel. Har du en QR scanner app på din telefon, så kan du scanne koden og se film og fotos. Det giver dig et indblik i hans strabadser og oplevelser under løbet.

Klik på linket til Jespers website worldrun.org, og hvis du klikker her, kan du se fotos osv. fra turen. Jeg vil helt klart anbefale dig at læse bogen 🙂

Jeg giver bogen 5 ud af 6 point

Boganmeldelse_5 stjerner

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Lukket for kommentarer.