Ahmad Mahmoud – Sort land

sort land

Ahmad Mahmoud er opvokset i en ghetto i Askerød i Københavns vestegn, som den yngste af syv børn. I “Sort land” giver han os et indblik i dagligdagen i ghettoen, hvor vold, tvang og tyranni er daglig kost. Han fortæller også, hvordan man som kontanthjælpsmodtager undgår at blive sendt i aktivering, hvordan kvinderne står i køkkenet og tilbereder mad, så familiens overhoved 24/7 har adgang til mad. Ahmad fortæller også om, hvordan det gik til, da hans ene søster skulle giftes, til trods for at hun gerne ville fortsætte i skole, om hvordan C/O adresser er mere reglen end undtagelsen i ghettoen (så forældrene kan modtage boligsikring og andre ydelser, når børnene fylder 18 år), og om hvordan man i det hele taget snyder kommunen, og at kommunen lader sig snyde, da folk ikke er interesserede i at komme i arbejde. Vi får også et indblik i “Insha’allah”-kulturen – altså om hvordan stort set alt er tilladt, bare det sker i profetens navn! Det er Guds ønske, hvis jeg kører for stærkt i bil, det er Guds ønske hvis jeg føder ti børn osv. 

I bogen får vi et indblik i det parallelsamfund, som vi ikke kan komme udenom eksisterer, og Ahmad Mahmoud forklarer også, at ingen i parallelsamfundet er interesserede i at blive integrerede med os vantro danskere.

Jeg blev fanget fra første side! Meget vidste jeg i forvejen, men jeg blev også klogere på mange ting. Ahmad Mahmoud formåede at bryde den sociale arv, uddannede sig til maskinmester og har siden brudt med familien, og det miljø han voksede op i. Tonen i bogen er, synes jeg, til tider lettere humoristisk – måske er det oplæseren af lydbogen, der har formået at gøre et så alvorligt indhold mere let fordøjeligt, det skal jeg ikke kunne sige! Det var under alle omstændigheder en bog, som jeg havde svært ved at lægge fra mig, så den får 5 ud af 6 bøger

Boganmeldelse_5 stjerner

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Lukket for kommentarer.