Bogen er sendt i trykken

I går formiddags fik BoD – Books on Demand den trykklare bogblok samt coveret til bogen. Jeg har valgt at den skal trykkes på 90 grams cremefarvet papir, den får hardcover med rund ryg og limbinding samt  en lækker mat overflade. Jeg har haft et korrektureksemplar hjemme, og det gav en fin indikation af, hvordan bogen kommer til at se ud 🙂 Eksemplaret jeg fik hjem havde dog lige ryg, hvilket jeg straks besluttede, at den færdige bog ikke skulle have. Den færdig bog er sendt i trykken og så gælder det bare om at væbne sig med med tålmodighed 😉

Den rette beslutning

Jeg er stadig glad for min beslutning om at udgive selv igen. Selvfølgelig har jeg haft tilbuddet om udgivelse på etableret forlag oppe og vende nogle gange, især når jeg har fortalt andre om, at et forlag tilbød mig en kontrakt på denne roman. Kort før jul havde jeg en rigtig god snak med min chef, og han satte tingene i et lidt andet perspektiv for mig. Jeg havde kun fokuseret på, at der rent faktisk var nogle fagfolk, der brød sig om mit manuskript og havde lyst til at starte et samarbejde op. Min chef lagde det ud fra en lidt anden vinkel, nemlig den økonomiske side af det. “Har du tænkt over, hvor stort det egentlig er at blive tilbudt en forlagskontrakt?” spurgte han mig. Jeg vidste ikke helt, hvor han ville hen med det spørgsmål. “Der er rent faktisk nogen, som mener, de kan tjene penge på dit manuskript. Der er nogle fagfolk der har vurderet at der er økonomi i at investere i dig og din bog!” fortsatte han. Jeg havde slet ikke selv tænkt i de baner. For mig har det aldrig drejet sig om at tjene penge på mit skriveri – jeg skriver, fordi jeg ikke kan lade være 😀  Men jeg kunne godt se det – det med den økonomiske del i det at få tilbudt en kontrakt. Og det er da mega sejt! Og jeg er vildt stolt – jantelov eller ej 😉  Men jeg har stadigvæk en rigtig god fornemmelse i maven over at udgive min roman lige om lidt. Jeg har gennemarbejdet den på kryds og tværs i juledagene, læst korrektur, optimeret sprog m.m., og jeg er super glad for resultatet, og glæder mig selvfølgelig til at høre, hvad læserne synes 🙂

Bogen er sendt i trykken

Print on demand konceptet

Jeg kan faktisk godt lide, at mine bøger ikke er trykt i flere hundrede eksemplarer og står og samler støv på et lager, hvis de ikke skulle blive solgt. Jeg bryder mig ikke om tanken, at der står en halv regnskov et sted, når det slet ikke er nødvendigt. Så snart en person har bestilt min bog i en af de efterhånden mange online boghandlere, eller nogen fysisk har bevæget sig ind i f.eks. Bog & Idé eller Arnold Busck, og har købt min bog, så ryger bestillingen afsted til trykkeriet, og få dage efter har læseren min bog i hånden. Jeg indrømmer, at det ville være fedt at se mine bøger stod på hylden i en boghandel, men på den anden side, så handler mange af os de fleste ting online, så konceptet passer meget godt ind i vores teknologiske fremtid og tanken om bæredygtighed.

Selve trykkeriet i Tyskland

Bæredygtighed er netop en vigtig del af trykkeriets profil, og alt papir der anvendes, er FSC-certificeret. Men hvordan foregår det egentlig på trykkeriet? Hvordan bliver mine bøger til, når jeg ikke fysisk er i kontakt med forlaget eller trykkeriet? Det kan du få et lille indblik i her   – ret interessant læsning 🙂 

Markedsføring

Jeg har ikke tid til at hvile på laurbærbladene fordi bogen er sendt i trykken. Der er masser af arbejde at gøre op til selve udgivelsen. Der skal f.eks. sendes pressemeddelelser ud til diverse aviser, magasiner og medier. Pressemeddelelsen har jeg lavet klar, jeg mangler kun den eksakte dato for udgivelsen. Sidste gang jeg udgav (“Forfald”) valgte jeg ikke at gøre det store nummer ud af det, og sendte derfor ingen pressemeddelelse ud. Da denne bog har fået så fin kritik fra et etableret forlag, så vælger jeg at vove skindet denne gang, og krydser fingre for, at der er et par stykker ud af de nogle og tyve modtagere, der klikker på linket i meddelelsen og bestiller et anmeldereksemplar. Det får de kvit og frit fra forlaget, og det har jeg altså ingen økonomisk udgift på heller. Derudover afholder jeg en konkurrence, hvor jeg sætter to eksemplarer på højkant – konkurrencerne kommer til at køre på bloggens Facebook side samt på min Instagram. Jeg har også valgt, at jeg vil reklamere lidt for bogen via Facebookannoncering. Annoncering på Facebook er faktisk både en billig og effektiv måde at annoncere på 🙂  Den målrettes hundrede procent den gruppe du vil nå, så der annonceres altså ikke uhæmmet og i blinde. Som sagt er det også en billig form for annoncering, og da jeg intet tjener på min bog, skal udgifterne også holdes nede på et minimum.     

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Bookmark permalink.

Skriv et svar